Βρετανία: «Ακατανόητους» χαρακτηρίζει η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Η Βρετανία «κατεβάζει τα ρολά στις επιχειρήσεις» λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που είναι «ακατανόητοι» σε μια από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο, προειδοποιεί  η Τερέζα Μέι.

Σε κατά μέτωπο επίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης  για τη διαχέιριση της πανδημίας, η πρώην πρωθυπουργός δήλωσε  ότι εάν οι υπουργοί μπλοκάρουν τα ταξίδια κάθε φορά που εμφανίζεται μια μετάλλαξη , «δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό ξανά».

Η συντηριτική πολιτικός θεωρέι ότι η Βρετανία «είναι  πίσω» από την ΕΕ στο άνοιγμα των ταξιδιών, παρά το γεγονός ότι προχώρησε πολύ στους εμβολιασμούς και τόνισε ότι οι θάνατοι από τον κορονοϊό  θα συνεχιστούν, με τον ίδιο τρόπο που 10.000 έως 20.000 άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη κάθε χρόνο.

Τα σχόλια της κυρίας Μέι, συμπίπτουν με την έναρξη της συνάντησης των παγκόσμιων ηγετών της G7 στην Κορνουάλη. Ήρθαν τη στιγμή που ο τομέας των αερομεταφορών ζήτησε «άμεση» δράση για να ανοίξει ξανά και προειδοποιεί πως η βιομηχανία έχει  πλέον φτάσει σε «κρίσιμο σημείο». Παράλληλα προειδοποίησε πως οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες δεν θα είναι σε θέση να ανακάμψουν εάν συνεχίσουν να συγκεντρώνουν ακόμη περισσότερο χρέος. Ηδη η British Airways ανακοίνωσε ότι έχει απομακρύνει χιλιάδες υπαλλήλους εν μέσω της καθυστέρησης στην επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ