Βρετανία: 60 εκατομμύρια επιπλέον εμβόλια ως ενίσχυση για το φθινόπωρο – Μείωση μετάδοσης του ιού στο ίδιο σπίτι

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Οι επιπλέον δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech θα χρησιμοποιηθούν όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας για το ενισχυτικό πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού το φθινόπωρο.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Ματ Χάνκοκ είπε:

“Αυτές οι επιπλέον 60 εκατομμύρια δόσεις θα χρησιμοποιηθούν, μαζί με άλλα εμβόλια, ως μέρος του ενισχυτικού προγράμματος αργότερα φέτος, ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει όλοι.

Ο ενισχυτικός εμβολιασμός θα δώσει προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες για την καλύτερη προστασία τους από την Covid-19 εν όψει ενός πιθανού επόμενου κύματος μεταδόσεων με παραλλαγές του ιού μετά το καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ νέα δεδομένα από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας δείχνουν ότι μία δόση εμβολίου Covid-19 με AstraZeeca ή Pfizer μειώνει τη μετάδοση του ιού μεταξύ ατόμων στο ίδια νοικοκυριά έως και στο ήμισυ, από 49% έως 38% αντίστοιχα. Η έρευνα αφορούσε ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε “εξαιρετικά ενδιαφέροντα και αυτά τα ευρήματα”, μια εβδομάδα μετά από αντίστοιχα συμπεράσματα άλλης μελέτης, και εκτός σπιτιού στο γενικότερο πληθυσμό, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος