Βρετανία: 25.000 υπογραφές για να αφεθεί ελεύθερος 26χρονος, κατηγορούμενος για φόνο

Συλλέγουν υπογραφές στη Βρετανία, υπέρ ενός 26χρονου, που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός άλλου άνδρα, την ώρα που εκείνος μαχαίρωνε την πρώην σύζυγό του

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν δώσει έως σήμερα το “παρών” σε μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών στη Βρετανία για να υπερασπιστούν έναν άνδρα, που συνελήφθη για φόνο, μετά τον θάνατο ενός άλλου άνδρα, τον οποίο παρέσυρε με το όχημά του και που νωρίτερα είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου την πρώην σύζυγό του, στη μέση του δρόμου, στο Λονδίνο.

Ο Τσετσένος, ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη, προτού αφεθεί ελεύθερος για όσο διαρκεί η έρευνα, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον Λίον Μακάσκρ, ηλικίας 41 ετών, την ώρα που εκείνος επιτίθετο με μαχαίρι εναντίον της πρώην γυναίκας του Γιάσμιν Τσκάιφι, ηλικίας 43 ετών, το πρωί της Δευτέρας, στη συνοικία Μέιντα Βέιλ, στο βορειοδυτικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας. Και οι δύο άφησαν την τελευταία τους πνοή επί τόπου.

Περαστικοί επιχείρησαν μάταια να σταματήσουν την επίθεση, έως την παρέμβαση του νεαρού άνδρα.

«Δεν είχα επιχειρήσει ποτέ να ξεκινήσω μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, όμως ένιωσα υποχρεωμένη για τον 26χρονο οδηγό, που είδε όσα εκτυλίσσονταν και προσπάθησε να κάνει κάτι με το όχημά του για να σταματήσει αυτήν τη φρικτή πράξη», είπε η Σίντι Τσαν, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών στο Change.org.

«Είναι ήρωας», πρόσθεσε η ίδια.

«Δεν του αξίζει να φυλακιστεί».

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, σε βάρος του Λίον Μακάσκρ είχε εκδοθεί δικαστική εντολή επειδή παρενοχλούσε την πρώην σύζυγό του μετά το διαζύγιό τους.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Αγγλία και την Ουαλία θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να καταγγείλουν τα γεγονότα, θέλοντας να «αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των γυναικών στη δικαιοσύνη», έπειτα από μια σειρά γυναικοκτονιών που σόκαραν τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος