Βραζιλία: Yπό κράτηση ο δράστης της φονικής επίθεσης σε βρεφονηπιακό σταθμό

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στη Βραζιλία την Τετάρτη 5/4 σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, όταν ένας 25χρονος εισέβαλε στο κτίριο και σκότωσε τέσσερα παιδιά με τσεκούρι, σε μια χώρα όπου οι επιθέσεις στα σχολεία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί, σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό όπου βρίσκονταν σχεδόν 40 παιδιά στο Μπλουμενάο, μια πόλη σχεδόν 360.000 κατοίκων στην Πολιτεία Σάντα Καταρίνα.

“Ο δράστης της επίθεσης πήδηξε τη μάντρα του βρεφονηπιακού σταθμού οπλισμένος με ένα μικρό τσεκούρι. Το χρησιμοποίησε για να καταφέρει πλήγματα στα παιδιά, κυρίως στο κεφάλι”, εξήγησε κατά την ενημέρωση του Τύπου ο αξιωματικός της πυροσβεστικής Ντιόγκο ντε Σόουζα Κλαρίντο.

Όπως δήλωσε, τα θύματα, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, ήταν από πέντε έως επτά ετών. Ο δράστης τραυμάτισε επίσης τέσσερα παιδιά, όλα νοσηλεύονται σε “σταθερή κατάσταση”, ανακοίνωσε το τοπικό νοσοκομείο Σάντο Αντόνιο.

Η στρατιωτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος παραδόθηκε και τέθηκε υπό κράτηση. Σύμφωνα με αρκετά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, ο άνδρας ήταν σε “κατάσταση αμόκ” τη στιγμή της επίθεσης, και δεν είχε καμιά σχέση με τον βρεφονηπιακό σταθμό.

“Με βαθύτατη οδύνη έμαθα ότι ο δολοφόνος εισέβαλε στον ιδιωτικό σταθμό Cantinho do Bom Pastor, στο Μπλουμενάο, και επιτέθηκε σε παιδιά και σε εργαζόμενους”, δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης Τζορτζίνο Μέλο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η δημαρχία του Μπλουμενάο κήρυξε πένθος 30 ημερών και ακύρωσε σήμερα τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

“Τερατώδης πράξη”, δηλώνει ο Λούλα

Σε μια μαρτυρία που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Folha de S. Paulo, μια υπάλληλος του βρεφονηπιακού σταθμού αναφέρει ότι είχε κλειδώσει την αίθουσα στην οποία βρίσκονταν τα βρέφη για να τα προστατέψει από τον δράστη.

Η νέα αυτή επίθεση σε σχολικό ίδρυμα προκάλεσε οδύνη και αναστάτωση στη Βραζιλία. Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στις οικογένειες καταδικάζοντας αυτή την “τερατώδη πράξη”.

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος για μια οικογένεια από το να χάνει παιδιά ή εγγόνια, κυρίως από μια πράξη βίας κατά αθώων και ανυπεράσπιστων παιδιών”, έγραψε στο Twitter ο αρχηγός του κράτους.

Η κατάσταση ήταν τεταμένη στην περιοχή γύρω από τον παιδικό σταθμό: εικόνες του ιστότοπου G1 έδειχναν ισχυρή παρουσία διασωστών και μελών των δυνάμεων της τάξης, ενώ αρκετές δεκάδες άνθρωποι περίμεναν να μάθουν νέα πίσω από την ταινία ασφαλείας της αστυνομίας, που είχε αποκλείσει το σημείο.

“Ηρεμήστε, μόνο οι γονείς” επιτρέπεται να περάσουν, φώναζε ένας αστυνομικός.

“Η γυναίκα μου είναι σε κατάσταση σοκ”, δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο σύζυγος μιας εργαζόμενης στον παιδικό σταθμό. “Μου είπε ότι όταν ο τύπος έφυγε, εκείνη προσπάθησε να κάνει ανάνηψη σε ένα παιδί, αλλά δεν τα κατάφερε”, πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις σε σχολεία πολλαπλασιάζονται στη Βραζιλία τα τελευταία χρόνια. Τον Νοέμβριο ένας 16χρονος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους σε δύο σχολεία στην Αρακρούζ, στη νοτιοανατολική Πολιτεία Εσπίριτο Σάντο.

Βραζιλία: Yπό κράτηση ο δράστης της φονικής επίθεσης σε βρεφονηπιακό σταθμό

Την περασμένη εβδομάδα, μια δασκάλα 71 ετών πέθανε μετά τα χτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε από έναν 13χρονο μαθητή στο Σάο Παουλο, την πλέον πολυπληθή πόλη και οικονομική πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Τραγωδία είχε σημειωθεί επίσης σε βρεφονηπιακό σταθμό το 2017, όταν ένας άνδρας έβαλε φωτιά σε σχολείο, σκοτώνοντας εννέα παιδιά και μια δασκάλα και τραυματίζοντας άλλους 40 ανθρώπους.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το 2011 σε δημοτικό σχολείο της λαϊκής συνοικίας Ρεαλένγκο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν ένας πρώην μαθητής σε αυτό σκότωσε 12 παιδιά προτού βάλει τέλος στη ζωή του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετική είδηση: Φρικτό έγκλημα στη Βραζιλία – Τέσσερα παιδιά νεκρά απο επίθεση άνδρα με τσεκούρι σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος