Βραζιλία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, 14 τραυματίες, πολλοί αγνοούμενοι από κατάρρευση γέφυρας

Array

Γέφυρα κατέρρευσε  στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρείς ανθρώπους νεκρούς και άλλους 14 τραυματίες ενώ πολλοί παραμένουν και οι αγνοούμενοι, καθώς οι αρχές  συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η γέφυρα, μέρος του οδικού δικτύου κοντά στην Καρέιρου, 100 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μανάους, κατέρρευσε χθες το πρωί. Τα θύματα είναι δύο άνδρες, ένας 39 ετών και ο δεύτερος αγνώστων στοιχείων, και 66χρονη.

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής στην Αμαζόνας προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να γίνει βαρύτερος. «Ορισμένοι μιλούν για οκτώ, δώδεκα, δεκαπέντε θύματα», είπε, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1. «Εντοπίσαμε ένα πολυθέσιο αυτοκίνητο που είχε πολλούς επιβαίνοντες, αλλά δεν έχουμε ακόμη μπορέσει να βρούμε τους ανθρώπους αυτούς».

Το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Agência Brasil μετέδωσε ότι τουλάχιστον 12 οχήματα έπεσαν στο κενό στον ποταμό Κουρουσά.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε ο G1 ανέφεραν πως ο δρόμος είχε κλείσει από φορτηγά. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η τροχαία περιόρισε εν μέρει την πρόσβαση στη γέφυρα λόγω δομικών προβλημάτων. Κατά τον ιστότοπο, η γέφυρα εμφάνισε ρωγμή που σταδιακά γινόταν μεγαλύτερη και είχε προκληθεί μποτιλιάρισμα πριν από την καταστροφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος