Βραζιλία: Συνασπισμός με Λ.Δ.Κονγκό και Ινδονησία για τη διάσωση των τροπικών δασών

Array

Τα τρία μεγαλύτερα έθνη των τροπικών δασών του κόσμου, η Βραζιλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Ινδονησία, ίδρυσαν επίσημα μια ένωση τη Δευτέρα για να συνεργαστούν για τη διατήρηση των τροπικών δασών.

Το Reuters ανέφερε ότι ο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας στα τέλη Οκτωβρίου, θα επιδιώξει μια συνεργασία με τα άλλα δύο έθνη για να πιέσει τον πλούσιο κόσμο να χρηματοδοτήσει τη διατήρηση των δασών.

Απεσταλμένοι από τις τρεις χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 52% των τροπικών δασών του κόσμου, υπέγραψαν την κοινή δήλωση σε συνομιλίες στην Ινδονησία κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 βιομηχανικών χωρών (G20).

Οι συνομιλίες της G20 συμπίπτουν με τη δεύτερη και τελευταία εβδομάδα της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο, όπου η περιβαλλοντική σύμβουλος του Λούλα, Izabella Teixeira, δήλωσε ότι η Βραζιλία θα επιδιώξει τη συμμετοχή άλλων χωρών στη λεκάνη του Αμαζονίου, η οποία περιλαμβάνει εννέα έθνη.

«Τα δάση έχουν σημασία, η φύση έχει σημασία. Και νομίζω ότι χωρίς την προστασία του Αμαζονίου δεν μπορούμε να έχουμε ασφάλεια για το κλίμα», είπε η Teixeira, η οποία ήταν υπουργός Περιβάλλοντος του Lula κατά την προηγούμενη θητεία του ως πρόεδρος, η οποία έληξε το 2010. «Νομίζω ότι η Βραζιλία πρέπει να ενθαρρύνει άλλες χώρες να συμμετάσχουν».

Πηγή: Reuters

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος