Βραζιλία: Συμβουλές να μην επιστρέψει δέχεται ο Ζ.Μπολσονάρου που αναγνώρισε «κάποια λάθη στο σπίτι»

Array

Απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στις ΗΠΑ, ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου παραδέχθηκε πως διέπραξε «κάποια λάθη στο σπίτι». Το γεγονός αποτυπώθηκε σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.

«Όλοι κάνουμε κάποια λάθη στο σπίτι», συμπεριλαμβανομένων μελών της εκάστοτε κυβέρνησης, είπε ο κ. Μπολσονάρου, λέγοντας ακόμα πως κατά τη διάρκεια της θητείες του «όλες οι μέρες ήταν Δευτέρες».

Σε απόσπασμα βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο Metrópoles, υποστηρικτές του τον συμβουλεύουν να μην επιστρέψει στη Βραζιλία, όπου το Ανώτατο Δικαστήριο τον συμπεριέλαβε πρόσφατα στον κατάλογο των προσώπων σε βάρος των οποίων διενεργεί έρευνα για τον ρόλο τους την έφοδο στις έδρες των τριών εξουσιών —δικαστικής, νομοθετικής και εκτελεστικής— στην Μπραζίλια την 8η Ιανουαρίου.

«Οικτίρω αυτό που έγινε», είπε στους υποστηρικτές του ο κ. Μπολσονάρου, χαρακτηρίζοντας «απίστευτα» τα επεισόδια.

Υλικοτεχνική υποδομή, έργα τέχνης ανυπολόγιστης αξίας και επίπλωση ήταν μέρος της δημόσιας περιουσίας η οποία καταστράφηκε στις ταραχές.

Πάνω από 1.100 άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση από τις αρχές για την έφοδο της 8ης Ιανουαρίου, που η κυβέρνηση Λούλα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την Πρωτοχρονιά, χαρακτηρίζει «τρομοκρατία».

Ο κ. Μπολσονάρου —που ήταν απομονωμένος και μάλλον σιωπηλός τις τελευταίες εβδομάδες της θητείας του— καταδίκασε τις καταστροφές μερικές ώρες αργότερα κι αρνήθηκε πως είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος