Βραζιλία: Στους 94 έφτασαν οι θάνατοι από τις φονικές πλημμύρες – Αγνοούνται ακόμη 35

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 35 αγνοούνται ακόμη στις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι πιο σφοδρές βροχοπτώσεις σχεδόν ενός αιώνα στην Πετρόπολις, κοντινό θέρετρο απόσταση στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ο  προσωρινός απολογισμός των θυμάτων δεν σταματά να γίνεται ολοένα πιο βαρύς κάθε ώρα που περνάει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που μεταμόρφωσαν δρόμους στο κέντρο της Πετρόπολις σε ποταμούς λάσπης, ισοπέδωσαν σπίτια και παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα, καθώς η τρέχουσα περίοδος των βροχών στη Βραζιλία αποδεικνύεται εξαιρετικά φονική.

Οι αρχές στην πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο  ανακοίνωσαν ότι έχουν  διασωθεί  24 άνθρωποι.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι 35 άνθρωποι έχουν «καταγραφεί» ως αγνοούμενοι από την υπηρεσία εντοπισμού εξαφανισθέντων, αν και η πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες διάσωσης δεν επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν, αυτόν τον αριθμό.

Στην Πετρόπολις σημειώθηκε μέσα σε μερικές ώρες προχθές Τρίτη βροχόπτωση περίπου ίση σε όγκο με αυτή που κατά μέσον όρο καταγράφεται όλο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία MetSul.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Κλαούντιου Κάστρου, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως επρόκειτο για «τις χειρότερες βροχές από το 1932».

Η Βραζιλία έχει δοκιμαστεί αυτή την περίοδο των βροχών από εξαιρετικά σφοδρές κατακρημνίσεις – στις πολιτείες Μπαΐα (βορειοανατολικά), Μίνας Ζεράις και Σαν Πάουλου (νοτιοανατολικά) – που ειδικοί συνδέουν με τις κλιματικές αλλαγές και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος