Βραζιλία: Ο πρόεδρος Ντα Σίλβα «στο σκαμνί» για τη θερμή υποδοχή του Μαδούρο

Οι κύριοι ηγέτες της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του προέδρου της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κατηγόρησαν τον προοδευτικό ηγέτη για «προσβολή στη δημοκρατία» επειδή υποδέχτηκε με όλες τις τιμές τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο χαρακτήρισαν ευθέως «δικτάτορα».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, επιτέθηκε στη Δύση για το μποϊκοτάζ που υπέβαλε στον ομόλογό του στη Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, υποστηρίζοντας τον μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό.

Η αντιπολίτευση της Βραζιλίας κατηγόρησε τον Λούλα ότι «πατώντας» τη δημοκρατία και τον Γκουαϊδό, θέλει να «ξεπλύνει» τον Μαδούρο.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα τόνισε μετά τη συνάντηση με τον Μαδούρο: «Μου φάνηκε το πιο παράλογο πράγμα στον κόσμο ότι αυτοί που υπερασπίζονται τη δημοκρατία αρνήθηκαν ότι ήσουν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας που εκλέχθηκε από τον λαό».

Ο ίδιος ο Μαδούρο τόνισε μετά τη συνάντηση ότι οι πόρτες συμφιλίωσης με τη Βραζιλία είναι ανοιχτές.

Ο Νικολά Μαδούρο δήλωσε: «Σήμερα ανοίγει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, των λαών μας και σε αυτή τη νέα εποχή πρέπει να ανταποκρίνεται η κατασκευή ενός νέου χάρτη συνεργασίας, κοινής δουλειάς, που να καλύπτει όλους τους τομείς».

Η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της Νότιας Αμερικής, στην οποία ο Λούλα θέλει να ξαναρχίσει την περιφερειακή ολοκλήρωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος