Βραζιλία: Γυναίκα που εξαναγκάστηκε σε δουλεία και γάμο απελευθερώθηκε μετά από 40 χρόνια (video)

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια γυναίκα από τη Βραζιλία εξαναγκάστηκε σε δουλεία, ως υπηρέτρια, από την ηλικία των οκτώ ετών και για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τoν Guardian, η 46χρονη βρέθηκε να ζει σε ένα μικρό δωμάτιο, σε ένα διαμέρισμα στο Patos de Minas, στη νοτιοανατολική πολιτεία του Minas Gerais. Είχε εργαστεί για την οικογένεια για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χωρίς αμοιβή και άδεια, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας.

Το θύμα δόθηκε όταν ήταν παιδί από τους άπορους γονείς της σε καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Patos de Minas, Unipam, και μεγάλωσε από τη μητέρα του, ανέφεραν οι επιθεωρητές.

«Της έδωσαν φαγητό όταν ήταν πεινασμένη, αλλά όλα τα άλλα δικαιώματα της αφαιρέθηκαν», δήλωσε ο Humberto Camasmie, επιθεωρητής που είναι υπεύθυνος για τη διάσωση, στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

Η οικιακή σκλαβιά στη Βραζιλία είναι δύσκολο να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί, επειδή τα θύματα σπανίως βλέπουν τους εαυτούς τους ως σύγχρονους σκλάβους, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του καθηγητή είπε ότι παρουσιάστηκαν ως ένοχοι πριν η υπόθεσή τους φτάσει στο δικαστήριο.  Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι προσπαθούν να συνάψουν συμφωνία με την οικογένεια για να πληρώσουν αποζημίωση στο θύμα. Εάν ο καθηγητής κατηγορηθεί από τους εισαγγελείς και κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών.

Τις αρχές ειδοποίησαν γείτονες που έλαβαν σημειώσεις από την 46χρονη η οποία τους ζητούσε να της αγοράσουν τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής, καθώς δεν είχε χρήματα, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της η γυναίκα, εξαναγκάστηκε να παντρευτεί έναν ηλικιωμένο συγγενή της οικογένειας ώστε  τα μέλη της να λαμβάνουν τη σύνταξή του μετά τον θάνατό του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος