Βραζιλία: Γιγαντιαίων διαστάσεων αστυνομική επιχείρηση στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί συμμετείχαν χθες Δευτέρα σε τεράστια επιχείρηση της βραζιλιάνικης αστυνομίας σε τρεις από τις πλέον βίαιες φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο με στόχο να εξαρθρώσει τη συμμορία Κομάντο Βερμέλιο, μια από τις πιο επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις της Βραζιλίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Ρίο, Χοσέ Ρενάτο Τόρρες, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 100 συλλήψεις στις φαβέλες Κομπλέξο ντα Μάρε, Βίλα Κρουζέιρο και Σιντάντε ντε Ντέους, ενώ κάτοικοι της περιοχής περιέγραφαν με τρόμο χθες ότι άκουγαν ανταλλαγές πυροβολισμών όλη την ημέρα με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και κέντρα υγείας.

Δεν έγινε γνωστό αν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, όμως επιβεβαιώθηκε ότι δύο ελικόπτερα της αστυνομίας χτυπήθηκαν από πυρά που προέρχονταν από τις φαβέλες και υποχρεώθηκαν να προσγειωθούν, χωρίς να κινδυνεύσουν τα πληρώματα.

Επίσης, στη Βίλα Κρουζέιρο άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα και έκαιγαν αντικείμενα για να δυσχεράνουν τη διείσδυση των αστυνομικών δυνάμεων.

Βραζιλία: Γιγαντιαίων διαστάσεων αστυνομική επιχείρηση στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
(AP Photo/Silvia Izquierdo)

Η τεράστια επιχείρηση στις φαβέλες είχε προαναγγελθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου για να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας σε αυτές τις περιοχές, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη δολοφονική επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα σε παραλιακό μπαρ κατά τριών γιατρών, που είχαν φτάσει στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη για να παραβρεθούν σε συνέδριο ορθοπεδικής.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα που έχει συλλέξει η αστυνομία, μάλλον επρόκειτο για ένα μακάβριο λάθος που έκαναν οι κακοποιοί του Κομάντο Βερμέλιο που τράβηξαν τη σκανδάλη, συγχέοντας έναν από τους γιατρούς με μέλος αντίπαλης συμμορίας.

Πηγή: EFE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος