Βραζιλία: Γεννήθηκε αγοράκι με δύο πέη – Χειρουργοί του ακρωτηρίασαν το μεγαλύτερο

Με δύο πέη γεννήθηκε ένα αγόρι από τη Βραζιλία, σε μια ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση που προκύπτει, βάσει των πιθανοτήτων, μία φορά στο πέντε εκατομμύρια, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Όπως αναφέρεται στη Daily Mail, οι γιατροί ακρωτηρίασαν το αριστερό πέος, το οποίο ήταν και τo μεγαλύτερο. Σε πρώτη φάση σχεδίαζαν να αφαιρέσουν το δεξί πέος του παιδιού, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε το μεγαλύτερου μεγέθους μόριο δε λειτουργούσε σωστά, επειδή η ουρήθρα του ήταν πολύ στενή.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού το αριστερό πέος αποκολλήθηκε πλήρως. Ωστόσο, όπως ανέφεραν στο Journal of Pediatric Urology, οι χειρουργοί δεν εξήγησαν γιατί το πρόβλημα του αγοριού διορθώθηκε μόνο όταν ήταν δύο ετών.

Συγκεκριμένα, η Marcela Leal da Cruz και οι συνεργάτες της είπαν ότι ήταν μια κλασική περίπτωση διφαλίας, η οποία έχει εντοπιστεί μόνο 100 φορές έως τώρα, με το πρώτο γνωστό κρούσμα να χρονολογείται από το 1609.

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πάθηση επηρεάζει περίπου ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγόρια. Επιπλέον, το πώς εμφανίζεται η διφαλία είναι ακόμα ασαφές στην επιστημονική κοινότητα αν και θεωρείται ότι είναι κάτι τυχαίο.

Σημείωσαν ακόμη, ότι οι ασθενείς μπορεί να έχουν είτε πλήρη διφαλία, στην περίπτωση που και τα δύο πέη είναι καλά αναπτυγμένα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση του αγοριού από τη Βραζιλία, είτε μερική διφαλία, όταν το ένα πέος είναι μικρότερο ή / και παραμορφωμένο.

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος