Βραζιλία-G20: Επικρίσεις για «απαράδεκτη παράλυση» του Σ.Α στον ΟΗΕ για τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της βραζιλιάνικης διπλωματίας επέκρινε την Τετάρτη την «απαράδεκτη παράλυση» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενόψει των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της G20, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πολυμερείς θεσμοί δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες προκλήσεις, όπως αποδεικνύεται από την απαράδεκτη παράλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας σε περίπτωση συνεχιζόμενων συγκρούσεων. Αυτή η αδράνεια συνεπάγεται άμεσα την απώλεια ανθρώπινων ζωών“, δήλωσε ο υπουργός Mauro Vieira κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συνάντηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λόγω του βέτο της Ρωσίας και αγωνίστηκε να μιλήσει με μία φωνή για τη Γάζα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να εμποδίζουν κάθε έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

«Η Βραζιλία ανησυχεί βαθιά για την τρέχουσα διεθνή κατάσταση όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια», επέμεινε ο Μάουρο Βιέιρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η G20 μπορεί να παίξει θεμελιώδη ρόλο στη μείωση των διεθνών εντάσεων και στην προώθηση μιας ατζέντας βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο κολοσσός της Νότιας Αμερικής, ο οποίος ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G20 από τον Δεκέμβριο, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη «μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης». Αυτό το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων την Πέμπτη, κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος