Βραζιλία: Φιλανθρωπικός αγώνας για τα θύματα των πλημμυρών με παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σύνοψη
  • Για την ομάδα της Unión, με επικεφαλής τον Ronaldinho, σκόραραν επίσης οι Ludmilla, Adriano και Diego. Ενώ ο αρχηγός Cafú, ο Αργεντινός D'Alessandro, ο Nené, ο τραγουδιστής MC Poze και ο πρώην μέσος Amaral

Ένας φιλανθρωπικός αγώνας για τη συγκέντρωση χρημάτων για όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Βραζιλία γέμισε το στάδιο Maracaná στο Ρίο ντε Τζανέιρο και επέτρεψε στους θεατές να απολαύσουν έργα διάσημων σταρ όπως οι Ronaldinho, Gaúcho, Cafú και Baby.

Οι διοργανωτές του φιλανθρωπικού πάρτι πούλησαν 42.000 εισιτήρια, συν 10.000 από το CBF, και πρόσφεραν τα έσοδα σε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Αυτή η ΜΚΟ βοηθά τους σχεδόν 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας φιλανθρωπικός αγώνας στον οποίο αυτό που είχε σημασία ήταν η αλληλεγγύη, οι θεατές παρακολούθησαν μια έκθεση καλού ποδοσφαίρου με επικεφαλής τον Ronaldinho Gaúcho, τον πρώην Ισπανό ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα από το Rio Grande do Sul, την πολιτεία που επλήγη περισσότερο από την κλιματική καταστροφή.

Το κοινό είδε υπέροχα γκολ που σημείωσαν οι Ronaldinho Gaúcho και Amaral, καθώς και θεαματικά παιχνίδια με πρωταγωνιστές άλλες δόξες όπως οι Adriano, Bebeto, Vampeta, Denilson, ο Σέρβος Dejan Petkovic και ο Αργεντινός Andrés d’Alessandro, αρχηγός της Internacional για πολλά χρόνια από τα πιο δημοφιλή κλαμπ στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, πρωτεύουσα του οποίου είναι το Πόρτο Αλέγκρε.

Η λάμψη των παικτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν εμπόδισε τις γυναίκες να ξεχωρίσουν και στο ματς, μεταξύ των οποίων η τραγουδίστρια Ludmila, που κόντρα σε όλες τις πιθανότητες πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα μετά από ασίστ του Cafú, και η εξαγωγέας Bárbara, που απογοήτευσε τις ολοκληρώσεις αρκετών αντιπάλων επιτιθέμενων.

Ο αγώνας μεταξύ πρώην ποδοσφαιριστών και καλλιτεχνών ολοκληρώθηκε με ισόπαλο 5-5. Οι ομάδες, που συμβολικά βαφτίστηκαν ως Esperanza και Unión, είχαν την ηγεσία αντίστοιχα από τον Dorival Júnior, νυν προπονητή της Βραζιλίας, και τον Mano Menezes, έναν από τους προκατόχους του στην Canarinha.

Στις εξέδρες, η ατμόσφαιρα αρμονίας έλαμψε με οπαδούς που, παρά τις ιστορικές αντιπαλότητες, φορούσαν φανέλες από τους τέσσερις μεγάλους συλλόγους του Ρίο ντε Τζανέιρο: Φλαμένγκο, Φλουμινένσε, Βάσκο ντα Γκάμα και Μποταφόγκο.

«Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να βοηθούν. “Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν την πράξη και το εκτιμώ για λογαριασμό του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. Είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα”, δήλωσε ο Ροναλντίνιο Γκαούχο, ο μεγάλος σταρ του αγώνα που, με ένα υπέροχο γκολ με τον τερματοφύλακα και διαφορετικές ντρίμπλες, έδειξε ότι, παρά τα 44 του χρόνια, συνεχίζει σε καλή φόρμα.

Για την ομάδα της Unión, με επικεφαλής τον Ronaldinho, σκόραραν επίσης οι Ludmilla, Adriano και Diego. Ενώ ο αρχηγός Cafú, ο Αργεντινός D’Alessandro, ο Nené, ο τραγουδιστής MC Poze και ο πρώην μέσος Amaral σκόραραν για την Esperanza, με το γκολ να θεωρείται το πιο θεαματικό.

Στον αγώνα έδωσαν το παρών είδωλα από τους τρεις συλλόγους του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ που αγωνίζονται φέτος στο Πρωτάθλημα της Πρώτης Κατηγορίας Βραζιλίας.

Με τα γήπεδά τους πλημμυρισμένα, αυτές οι ομάδες έπρεπε να αναβάλουν όλες τις δεσμεύσεις τους.

Ο Ντ’ Αλεσάντρο εκπροσώπησε την Ιντερνασιονάλ, ο πρώην εξτρέμ Έντιλσον εκπροσώπησε την Γκρέμιο και ο ακόμα δραστήριος Νενέ εκπροσώπησε τη Γιουβεντούτε.

Οι πλημμύρες στη νότια Βραζιλία άφησαν πίσω τους 170 νεκρούς, 806 τραυματίες, 56 αγνοούμενους και 2,3 εκατομμύρια πληγέντες σε 469 δήμους.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος