Βραζιλία-εκλογές: Τη νίκη Λούλα χαιρετίζουν οι ηγέτες – Συγχαρητήρια από τον Β. Πούτιν

Array

Ηγέτες σε όλο τον κόσμο χαιρέτισαν τη νίκη χθες Κυριακή του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα επί του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ. Μπάιντεν με ανάρτηση στον ιστότοπο της αμερικανικής προεδρίας απηύθυνε τα συγχαρητήρια του στον νικητή «έπειτα από τις ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές» στη μεγαλύτερη λατινοαμερικάνικη χώρα και εξέφρασε την αδημονία του  να «δουλέψει» με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, ώστε να «συνεχιστεί η συνεργασία των δυο χωρών».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα για την εκλογή του στην προεδρία της Βραζιλίας και επεσήμανε ότι ελπίζει να έχουν “μια εποικοδομητική συνεργασία”, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαίωσε το μεγάλο πολιτικό σας κύρος. Ελπίζω ότι, καταβάλλοντας κοινές προσπάθειες, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την εποικοδομητική ρωσοβραζιλιάνικη συνεργασία σε όλους τους τομείς”, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μέσω Twitter σχολίασε ότι η νίκη του Λούλα «ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία της Βραζιλίας», και έκανε λόγο για κοινή αντιμετώπιση των  κοινών προκλήσεων και ανανέωση του δεσμού φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Για προώθηση των κοινών δραστηριοτήτων και της εταιρικής σχέσης των δύο χορών  όπως και της προστασίας του περιβάλλοντος μιλά στην δική του ανάρτηση στο twitter και ο Τζαστίν Τριντό.

Ενώ ο Αυστραλιανός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι πέρα από τα συγχαρητήρια για την «τρομερή» νίκη του Λούλα εκφράζει την προσδοκία συνεργασίας με τον νέο πρόεδρο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγχαρητήρια και από του ηγέτες της Λατινικής Αμερικής. Μεταξύ αυτών, ο  πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο πρόεδρος της Χιλής, Γαμπριέλ Μπόριτς, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Γκιγιέρμο Λάσο,  ο κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο, ο Νικολάς Μαδούρο, πρόεδρος της Βενεζουέλας και ο Λουίς  Άρσε πρόεδρος της Βολιβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος