Βραζιλία: Απορρίφθηκε το αίτημα του κόμματος του Μπολσονάρου για επανεξέταση του εκλογικού αποτελέσματος

Array

Το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα του Φιλελεύθερου Κόμματος (PL) του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου να επανεξετάσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του περασμένου μήνα, αναφέρει το dpa.

Το κόμμα δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό ότι έγινε εκλογική νοθεία, δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Alexandre de Moraes.

Μάλιστα επέβαλε στους ενάγοντες πρόστιμο 23 εκατομμυρίων ρεάλ (περίπου 4,3 εκατομμύρια δολάρια) για την κακόβουλη και ανεύθυνη προσπάθειά τους να ξεκινήσουν δικαστικό αγώνα.

Ο Μπολσονάρο, ο δεξιός πρόεδρος στην εξουσία, συγκέντρωσε το 49,1% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 30 Οκτωβρίου. Ο αριστερός αντίπαλός του, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κέρδισε το 50,9% των ψήφων και πρόκειται να αναλάβει πρόεδρος την 1η Ιανουαρίου 2023.

Η PL απευθύνθηκε την Τρίτη 22/11, στο Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση ορισμένων ψήφων με βάση τη δήλωση ότι τα ηλεκτρονικά εκλογικά μηχανήματα που παράγονται μετά το 2020 δεν έχουν αύξοντες αριθμούς, επομένως δεν μπορούν να κατανεμηθούν κατηγορηματικά. Ο  δικαστής Μοράες εκτίμησε ότι το αίτημα είναι γελοίο και παράνομο.

Ο Μπολσονάρο εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το εκλογικό σύστημα ακόμη και πριν από την ψηφοφορία και έδειξε ότι μπορεί να μην αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος