Βραζιλία: Απειλές θανάτου σε διευθυντές της υγειονομικής ρυθμιστικής αρχής αν εγκριθούν εμβόλια για παιδιά

Η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας Anvisa ανέφερε ότι και τα πέντε διευθυντικά στελέχη της αρχής έχουν δεχθεί απειλές θανάτου σχετικά με την πιθανή έγκριση από την υπηρεσία αρμόδια για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 έως 11 ετών.

Σε ανακοίνωσή της, η Anvisa τόνισε ότι ανέφερε τις απειλές που εστάλησαν μέσω email στην αστυνομία και τους εισαγγελείς. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα, είπε, τα οποία στάλθηκαν το πρωί της Πέμπτης, περιείχαν απειλές κατά της ζωής των διευθυντών αν η αρχή εγκρίνει τη χορήγηση εμβολίων για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Διατυπώθηκαν επίσης απειλές κατά σχολείων στην Πολιτεία Παράνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι απειλές ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Pfizer την Τετάρτη ότι θα επιδιώκει να λάβει έγκριση από την Anvisa για τη χρήση του εμβολίου της σε παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών.

Σήμερα, ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ, χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η απόφαση του FDA καθιστά το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

Η Βραζιλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά έγκρισης εμβολίων στον κόσμο και, μετά από μια αργή έναρξη, έχει σημειώσει πρόοδο στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών κατά της Covid-19. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται μια αναδυόμενη ομάδα αντιεμβολιαστών, που ενισχύεται εν μέρει από τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Με 607.068 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ. Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έφθασαν τα 21.781.436· η Βραζιλία κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον ιό, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος