Βούτσιτς και Πέτκοφ για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Βουλγαρίας

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Aleksandar Vucic) συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κύριλ Πέτκοφ (Kirill Petkov), την Τρίτη, στο Βελιγράδι, για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και υποδομές και οικονομικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Balkan Stream είναι απαραίτητο για τη συνεργασία και την ανάπτυξη της περιοχής και ότι η έναρξη της κατασκευής της διασύνδεσης φυσικού αερίου στο Ντιμιτρόβγκραντ θα επιτρέψει την ασφαλή παροχή φυσικού αερίου και θα διαφοροποιήσει την επιλογή της προμήθειας.

Οι δύο συνομιλητές δήλωσαν ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής της γραμμής διασύνδεσης μεταξύ Σερβίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας θα συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα και ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό για την ειλικρινή φιλία και την πλήρη δέσμευσή του στην ανάπτυξη στενών γειτονικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πέτκοφ πρότεινε επίσης την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Σέρβων και Βούλγαρων επιχειρηματιών και ειδικών στον τομέα των τεχνολογιών πληροφοριών, καθώς και τη σύσταση βαλκανικών εταιρειών start-up.

«Οι αγορές μας είναι μικρές, επομένως πρέπει να εργαστούμε μαζί για καλύτερες επιδόσεις σε τρίτες αγορές, αλλά και να σκεφτούμε τη δημιουργία ενός νέου βαλκανικού κέντρου για την τεχνολογία πληροφοριών», δήλωσε ο Πέτκοφ, μετέδωσε το πρακτορείο Tanjug.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος