Βουλγαρία: Επίθεση Ρώσων χάκερ δέχθηκε ο ιστότοπος της Υπηρεσίας Πληροφοριών

Array

Η βουλγαρική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ο ιστότοπος της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας δέχτηκε επίθεση και αποκλεισμό από την ομάδα Ρώσων χάκερ Killnet, δίνοντας ταυτόχρονα διαβεβαιώσεις ότι οι χάκερ δεν κατάφεραν να κλέψουν εμπιστευτικές πληροφορίες, αναφέρει η EFE.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Anton Kutev είπε ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκαν επιθέσεις DDOS που υπερφόρτωσαν τους διακομιστές και έκαναν τη σελίδα απροσπέλαστη.
Η ιστοσελίδα άρχισε να λειτουργεί κανονικά μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Petar Kirkov, συντονιστής κυβερνοασφάλειας της βουλγάρικης κυβέρνησης, κατηγόρησε το Killnet για την επίθεση αυτή, μια ομάδα χάκερ που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.

Αυτή η ρωσική ομάδα ανέλαβε επίσης μια παρόμοια επίθεση τον Οκτώβριο στον ιστότοπο της προεδρίας, του Υπουργείου Εσωτερικών και σε αρκετές τράπεζες και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία.

Η Killnet έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία εναντίον χωρών που θεωρεί εχθρικές προς τη Ρωσία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Ιβάν Ντεμερτζίεφ δήλωσε στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό BNR ότι η επίθεση δεν είχε επιπτώσεις στην ασφάλεια της χώρας και ότι ο εν λόγω ιστότοπος δεν περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες.

Μετάφραση Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος