Βουλγαρία: Συναγερμός για το σ/ν του GERB που προβλέπει την ακύρωση της εξαίρεσης από την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου  

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου στη Σόφια, συγκαλεί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Νικολάι Ντένκοφ, λόγω του νέου νομοσχεδίου για την ακύρωση της εξαίρεσης για την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ρόζεν Τζελιάζκοφ, οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών επιτροπών για την ενέργεια, την εξωτερική πολιτική, τα θέματα της ΕΕ, τη ζώνη Σένγκεν και την ευρωζώνη και την οικονομική πολιτική και καινοτομία.

Σκοπός της συνάντησης είναι η αξιολόγηση των συνεπειών και των κινδύνων για την εθνική ασφάλεια σε περίπτωση ενδεχόμενης έγκρισης του σχεδίου νόμου, το οποίο προβλέπει την ακύρωση εντός τριών ημερών από την εξαίρεση που χορήγησε η Ευρωπαϊκή Ένωση από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία. Βάση αυτής της εξαίρεσης το διυλιστήριο στο Μπουργκάς μπορεί να επεξεργάζεται ρωσικό πετρέλαιο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Το νέο σχέδιο νόμου κατατέθηκε την Παρασκευή από τον Delian Dobrev από το κόμμα GERB και προβλέπει, σε περίπτωση υιοθέτησής του, την ακύρωση της εξαίρεσης εντός τριών ημερών.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος