Βουλγαρία: Πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά την απέλαση τριών Ρώσων ιερέων

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποιεί την πρώτη της συνεδρίαση, μετά την εκδίωξη τριών Ρώσων ιερέων από τη Βουλγαρία.

Με εντολή της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS), τρεις αλλοδαποί πολίτες εκδιώχθηκαν από τη χώρα για δραστηριότητες κατά των συμφερόντων της Βουλγαρίας.

Ένας από αυτούς είναι ο προϊστάμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στη Σόφια, Αρχιμανδρίτης Βασιάν.

Ως αποτέλεσμα, η Ρωσική Πρεσβεία, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν η ιδιοκτήτρια της εκκλησίας, έκλεισε τις πόρτες του τόπου λατρείας.

Αργότερα, ο Νεόφυτος, Πατριάρχης Βουλγαρίας, διόρισε Βούλγαρους ιερείς να υπηρετήσουν στην εκκλησία, αλλά η πρόσβασή τους δεν επιτράπηκε.

Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καλείται να κοινοποιήσει τη θέση της και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν σε αυτή την περίπτωση.

Rador.ro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος