Βοσνία: Δύο νεκροί από πυρά ενόπλου που φώναζε “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”

Φωνάζοντας “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος” ένας άνδρας εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο Βόσνιους στρατιώτες σε προάστιο του Σεράγεβο, την Τετάρτη το βράδυ, ενώ τραυμάτισε τουλάχιστον τέσσερις πολίτες.

Οι πολίτες τραυματίστηκαν όταν ο δράστης, έχοντας εκτελέσει τους στρατιώτες στράφηκε προς ένα σταματημένο λεωφορείο σημαδεύοντας ακόμη έναν στρατιώτη, τον οδηγό του πούλμαν και δύο επιβάτες.
Στη συνέχεια, ο δράστης κατέφυγε στο σπίτι του όπου και αυτοκτόνησε λίγο πριν την έφοδο των αστυνομικών.
“Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τρομοκρατία,» δήλωσε ο Ντράγκαν Λούκατς, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, σε τηλεοπτικό σταθμό.
“Ακόμη δεν επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση , ελπίζουμε να μην είναι κάτι τέτοιο,” είπε ο Πέρικα Στάνιτς, επικεφαλής της SIPA, της Κρατικής Ασφάλειας.
Η SIPA ανακοίνωσε ότι θα συστήσει ειδική ομάδα για την υποστήριξη των ερευνών που διεξάγεται από την Εισαγγελία της Βοσνίας και της Ερζεγοβίνης.
Στα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης πάντως αποτυπώνεται η άποψη ότι πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστή καθώς είναι γνωστό ότι από το τέλος του αιματηρού εμφυλίου στη χώρα το 1995, το φανατικό Ισλάμ βρήκε πρόσφορο έδαφος για την εκστρατεία του.

Πηγή:CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος