Βόρεια Κορέα: Παρέλαση εθνικής επετείου με στολές βιοχημικού πολέμου

Με εμφανή την απουσία στρατηγικών όπλων και επίκεντρο τις δυνάμεις δημόσιας ασφάλειας έγινε ο εορτασμός της 73ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας ενώ «φανερά αδυνατισμένος και απροσδόκητα χαμηλών τόνων», παρουσιάστηκε από δυτικά μέσα ενημέρωσης ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

Βόρεια Κορέα: Παρέλαση εθνικής επετείου με στολές βιοχημικού πολέμου

Κανένας βαλλιστικός πύραυλος δεν εμφανίστηκε και ο Κιμ δεν εκφώνησε ομιλία, σε αντίθεση με τον περασμένο Οκτώβριο, που αναφέρθηκε στις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας και τους «αόρατους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους».

«Η παρέλαση φαίνεται να έχει σχεδιαστεί αυστηρά ως φεστιβάλ με στόχο την προώθηση της εθνικής ενότητας, καθώς ο Κιμ αντιμετωπίζει ίσως τη πιο δύσκολη στιγμή, συμπληρώνοντας μια δεκαετία στην εξουσία, με προφανές οικονομικό αδιέξοδο, διεθνή απομόνωση, επ ‘αόριστον κλειστά σύνορα λόγω κορονοϊού και διεθνείς κυρώσεις χωρίς τέλος.

Βόρεια Κορέα: Παρέλαση εθνικής επετείου με στολές βιοχημικού πολέμου

«Δεν υπήρχαν πυρηνικά όπλα, το οποίο θα μπορούσε να εκληφθεί ως μήνυμα ότι η Πιονγιανγκ αφήνει περιθώρια ελιγμών για μελλοντικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα», είπαν δυτικοί αναλυτές.

Βόρεια Κορέα: Παρέλαση εθνικής επετείου με στολές βιοχημικού πολέμου

Εν μέσω αδιεξόδου στη διπλωματία με τις ΗΠΑ, ο Κιμ και η ισχυρή αδελφή του, Κιμ Γιο-Γιονγκ, τόνισαν ότι η Βόρεια Κορέα θα ενισχύσει τις πυρηνικές της αποτρεπτικές και προληπτικές δυνατότητες, ενώ η Ουάσινγκτον καλείται να εγκαταλείψει τις «εχθρικές» πολιτικές της.

Πηγή:Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος