Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντικατέστησε τον ισχυρότερο στρατιωτικό αξιωματούχο

Array

Η Βόρεια Κορέα αντικατέστησε τον Πακ Γιονγκ-Τσον, τον πιο ισχυρό στρατιωτικό αξιωματούχο μετά τον ανώτατο ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πακ, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αντικαταστάθηκε από τον Ρι Γιονγκ Γκιλ στην ετήσια συνεδρίαση της επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA χωρίς να δώσει λόγο για την αλλαγή.

Η Πιονγκγιάνγκ αντικαθιστά τακτικά μέλη της ηγεσίας και η συνεδρίαση του κόμματος στο τέλος του έτους χρησιμοποιείται συχνά για να ανακοινώσει ανακατασκευές προσωπικού και σημαντικές πολιτικές αποφάσεις, αναφέρει το Tanjug. Η κρατική τηλεόραση έδειξε τον Πακ να κάθεται με σκυμμένο το κεφάλι στην πρώτη σειρά της αίθουσας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς άλλα μέλη σήκωσαν τα χέρια τους για να ψηφίσουν για θέματα προσωπικού, και η τηλεόραση έδειξε αργότερα ότι η θέση του ήταν άδεια.

Απουσιάζει επίσης από φωτογραφίες που κυκλοφόρησε σήμερα από το KCNA που δείχνουν την πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη του Kim στο Kumsusan Palace of the Sun, όπου στεγάζονται οι τάφοι του παππού και του πατέρα του, σε αντίθεση με τον Οκτώβριο όταν ο Pak τον συνόδευε σε ένα ταξίδι στο παλάτι, σύμφωνα με το Reuters.

Η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του κόμματος, με επικεφαλής τον Κιμ, θεωρείται το πιο ισχυρό όργανο λήψης στρατιωτικών αποφάσεων της χώρας, πάνω από το υπουργείο Άμυνας. Ο Ρι, ο διάδοχος του Πακ, είναι ανώτερος στρατιωτικός διοικητής που κατείχε, ήδη, βασικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του επιτελείου του στρατού και του υπουργού Άμυνας.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος