Βόρεια Κορέα: Κλείνει πρεσβείες σε όλον τον κόσμο λόγω περικοπών

Η Πιονγκ Γιανγκ ετοιμάζεται να κλείσει περισσότερες από δέκα διπλωματικές της αντιπροσωπείες στο εξωτερικό με σκοπό να εξοικονομήσει οικονομικούς πόρους, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Την περασμένη Δευτέρα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε ότι οι πρέσβεις της χώρας στην Αγκόλα και την Ουγκάντα πραγματοποίησαν αποχαιρετιστήριες επισκέψεις στους ηγέτες των δύο αφρικανικών χωρών, με τα τοπικά μέσα εκεί να κάνουν λόγο για κλείσιμο των πρεσβειών.

Σύμφωνα με τον ειδικό επί θεμάτων της Κορέας Τσαντ Ο’Κάρολ, ιδρυτή του ιστότοπου NK Pro που εστιάζει στη Βόρεια Κορέα, το κλείσιμο περίπου 12 πρεσβειών παγκοσμίως είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη των επιπτώσεων των διεθνών κυρώσεων στη βορειοκορεάτικη οικονομία και τη σοβαρή εξασθένισή της, αφού αναγκάζεται να διακόψει διπλωματικές επαφές με παραδοσιακά φιλικές χώρες, όπως οι προαναφερθείσες αφρικανικές χώρες.  

Μέχρι αυτή τη στιγμή η Βόρεια Κορέα είχε διπλωματικές σχέσεις με 159 χώρες, διατηρώντας 53 διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και τριών προξενείων και τριών γραφείων αντιπροσώπευσης. Ανάμεσα στις διπλωματικές αντιπροσωπείες που σκοπεύει να αποσύρει συμπεριλαμβάνονται αυτές της Ισπανίας, του Χονγκ Κονγκ και άλλων χωρών της Μαύρης Ηπείρου.

Πηγή: Reuters       

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος