Βομβιστική επίθεση κατά του γενικού εισαγγελέα της Αιγύπτου

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου Χισάμ Μπαρακάτ υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του αφού έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στο Κάιρο, μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA. Δικαστικές και ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν επίσης τον θάνατο του Χισάμ Μπαρακάτ.

Βομβιστής καμικάζι οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Μπαρακάτ την ώρα που έφευγε από το σπίτι του, στο Κάιρο.

Βομβιστική επίθεση κατά του γενικού εισαγγελέα της ΑιγύπτουΣτις 21 Μαΐου, ο αιγυπτιακός κλάδος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχε καλέσει τους οπαδούς του να επιτεθούν σε δικαστές ως απάντηση στον απαγχονισμό προσώπων που είχαν καταδικασθεί για επιθέσεις για λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Δικαστές και αξιωματούχοι έχουν μπει στο στόχαστρο ισλαμιστικών οργανώσεων, οι οποίες αντιτίθενται στην πολιτική του αιγύπτιου προέδρου Αμντελ Φατάχ αλ Σίσι και αντιδρούν εντόνως στις βαριές ποινές (και θανατικές καταδίκες) που έχει επιβάλει το καθεστώς στα μέλη της παράνομης πλέον Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η επίθεση αυτή είναι η πιο θεαματική που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο εναντίον υψηλόβαθμου αξιωματούχου μετά την απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Εσωτερικών με μια επίθεση καμικάζι το 2013.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος