Βομβαρδισμός σχολείου στο Λουγκάνσκ – 60 άμαχοι νεκροί

Ένα σχολείο βομβαρδίστηκε, ισοπεδώθηκε και τυλίχτηκε στις φλόγες, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ενώ όπως επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχασαν τη ζωή τους 60 άμαχοι πολίτες, καθώς το σχολείο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο.

Στην ίδια περιοχή βομβαρδίστηκε και ένα διυλιστήριο. Γενικά οι επιθέσεις τα τελευταία 24ωρη στην περιοχή του Ντονμπάς, δηλαδή στο Λουγκάνσκ και του Ντονιέσκ, από την πλευρά των Ρώσων, έχουν κλιμακωθεί και στο Ντονιέσκ το τελευταίο 24ωρο, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, αλλά και η Οδησσός, το νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, δέχεται το τελευταίο 24ωρο πυραυλικές επιθέσεις με τις καταστροφές στα κτήρια, αλλά και στο αεροδρόμιο να είναι ανυπολόγιστες.

Φαίνεται ότι οι Ουκρανοί αντιστέκονται στο Μικολάεβ και στο Χάρκοβο, όπου ανακτούν ξανά κάποιες περιοχές. Οι Τσετσένοι από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει την πόλη Μίσνε που βρίσκεται κοντά στο Χάρκοβο.

Στη Ζαπορίζια έφτασαν οι τελευταίοι 170 άμαχοι πολίτες από το εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, συνολικά τα τελευταία 24ωρα έχουν φτάσει στη Ζαπορίζια και από τη Μαριούπολη, περίπου 600 άμαχοι πολίτες.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος