Βομβαρδισμοί μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ στα σύνορα με Γάζα – «Φαντάσματα» οι πόλεις κοντά στη μεθόριο

Σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με τη Γάζα βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ. «Πάνω από τα κεφάλια μας περνάνε αεροπλάνα του ισραηλινού στρατού που βομβαρδίζουν στόχους καθώς και ρουκέτες της Χαμάς» μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη περιγράφοντας τις πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα «πόλεις φαντάσματα» καθώς εκκενώθηκαν από τους κατοίκους γιατί θα έπρεπε να είναι μονίμως μέσα στα καταφύγια. Σήμερα απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι κάτοικοι της πόλης.

Έχοντας πάει δίπλα στη συνοριακή γραμμή που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ η απεσταλμένη της ΕΡΤ έδειξε τον μαύρο καπνό που καλύπτει την περιοχή από τα συνεχή χτυπήματα της αεροπορίας.

«Συνεχώς ακούμε τα μαχητικά, περνάνε από πάνω και βομβαρδίζουν. Πριν από τέσσερα λεπτά σήμανε συναγερμός σε πέντε διαφορετικά σημεία εδώ στις συνοριακές πόλεις της Γάζας, όπως ονομάζουμε, που είναι πλέον πόλεις φαντάσματα, γιατί έχουμε επίθεση με ρουκέτες από την πλευρά της Χαμάς προς τα εδάφη του Ισραήλ. Αυτό γίνεται όλη μέρα, βομβαρδίζει το Ισραήλ τη βόρεια Γάζα και άλλες περιοχές, και ενδεχομένως απαντάνε από απέναντι με ρουκέτες».

Βομβαρδισμοί μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ στα σύνορα με Γάζα – «Φαντάσματα» οι πόλεις κοντά στη μεθόριο
Καραβάνια με αμάχους κατευθύνονται προς τη συνοριακή γραμμή της Ράφα, στη μεθόριο με την Αίγυπτο.

Ο χρόνος αντίδρασης είναι ελάχιστος

«Είναι τόσο κοντά που ο χρόνος αντίδρασης είναι ελάχιστος», πρόσθεσε λέγοντας ότι από τη Γάζα διακρίνονται συνεχώς μανιτάρια καπνού. Η ίδια τόνισε ότι οι βομβαρδισμοί είναι ασταμάτητοι. «Είναι στόχοι που έχουν εντοπίσει οι δυνάμεις του Ισραήλ ότι εκεί βρίσκονται οι δυνάμεις της Χαμάς, στρατιωτικά συγκροτήματα, θέσεις εκτόξευσης και παρατήρησης, μέσα στον πυκνό ιστό της πόλης» εξήγησε η Ευτυχία Πενταράκη.

Βομβαρδισμοί μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ στα σύνορα με Γάζα – «Φαντάσματα» οι πόλεις κοντά στη μεθόριο

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της πολεμικής αναμέτρησης που βρισκεται στην 8η ημέρα μετά την εισβολή της Χαμάς σε ισραηλινά εδάφη η απεσταλμένη της ΕΡΤ αναφέρθηκε και στο νέο τελεσίγραφο του Ισραήλ προς τους αμάχους.

«Δεν ξέρουμε αν θα είναι το τελευταίο. Μην ξεχνάμε και τις επικρίσεις που δέχεται το Ισραήλ για τους αμάχους. Είμαι σίγουρη ότι οι Ισραηλινοί έχουν τρόπους να ξέρουν πόσοι άμαχοι έχουν μείνει πίσω και αν προσπαθούν να μετακινηθούν είναι ακόμα στον δρόμο», είπε.

Βομβαρδισμοί μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ στα σύνορα με Γάζα – «Φαντάσματα» οι πόλεις κοντά στη μεθόριο
Ενισχύουν τις δυνάμεις τους οι Ισραηλινοί κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με τη Γάζα.

Η ισχυρή βροχή το βράδυ πιθανώς θα καθυστερήσει την χερσαία επιχείρηση

Όπως είπε οι καιρικές προβλέψεις για το βράδυ είναι δυσμενείς και η ισχυρή βροχή είναι πολύ πιθανό να αναβάλει για ορισμένες ώρες την χερσαία επίθεση του Ισραήλ.

Μιλώντας για τον ασφαλή δρόμο διαφυγής των αμάχων που δημοσίευσαν οι Ισραηλινοί εκτίμησε ότι ο δρόμος αυτός δεν θα βομβαρδιστεί. «Τρέμουμε στην ιδέα τι εννοούν οι Ισραηλινοί ότι το χτύπημα θα είναι σφοδρό όταν θα ξεκινήσει η επίθεση από στεριά, αέρα και θάλασσα» είπε επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμήα μέσα σε μια νύχτα πέφτουν εκατό βόμβες και δεκάδες ρουκέτες.

Αποστολή : Ευτυχία Πενταράκη | Κάμερα: Κάρλος Ρούβιο | Ήχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος