Βολιβία: Πυρκαγιές σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις

Πυρκαγιές σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, που συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα και την ξηρασία, έπληξαν τέσσερις από τις εννέα περιφέρειες της Βολιβίας, ανακοίνωσε το Σάββατο 26/8 ο Χουάν Κάρλος Καλβιμόντες, υφυπουργός Πολιτικής Άμυνας.

Συνολικά 21 φωτιές καταγράφηκαν σε τέσσερις από τις εννέα περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο οποίος διευκρίνισε ότι στην πλειονότητά τους έχουν σβηστεί.

“Εισερχόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο των δασικών πυρκαγιών, γι’αυτό σας ζητούμε να είσαστε εξαιρετικά προσεκτικοί”, δήλωσε παράλληλα η Γιοβένκα Ροσάντο, που είναι διευθύντρια στο τμήμα φυσικών πόρων της Σάντα Κρους, της πολυπληθέστερης περιφέρειας της χώρας, η οποία είναι επίσης η κινητήριος δύναμη της οικονομίας της.

Σε αυτήν, η οποία βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τη Βραζιλία και την Παραγουάη, περίπου 300.000 στρέμματα κάηκαν, σύμφωνα με την ίδια.

Η πρακτική των καύσεων για γεωργικούς σκοπούς, η οποία είναι γνωστή στη Βολιβία ως “chaqueo”, είναι νόμιμη όταν τελειώσει η περίοδος των βροχών, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ωστόσο όσοι δεν τηρούν τις προθεσμίες ή δεν περιορίζονται στην επιφάνεια των 200 στρεμμάτων στην οποία επιτρέπονται δεν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο και οι φωτιές γρήγορα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει περίοδο ξηρασίας, που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος