Σε εκτόξευση βλημάτων μικρού βεληνεκούς προς τα ανοικτά των ανατολικών της ακτών προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα.
Αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της απόφασης που επιβάλλει πολύ βαρύτερες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.
Εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας αρχικά έκανε λόγο για «πυραύλους». Λίγο αργότερα όμως ανασκεύασε την διατύπωσή του, σημειώνοντας πως ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάλυση του εάν επρόκειτο για πυραύλους, ρουκέτες ή οβίδες.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα βλήματα «στην ανατολική θάλασσα (τη Θάλασσα της Ιαπωνίας) στις 10:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας Μουν Σαν-Γκιουν. «Η Νότια Κορέα παρακολουθεί κάθε πρόσθετη κίνηση που μπορεί να κάνει η Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος