ertnews.gr

Βλ. Πούτιν για Ουκρανία: Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας και θα τους πετύχουμε

Η Ρωσία «θα επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μητέρες Ρώσων στρατιωτών
25/11 19:21
Βλ. Πούτιν για Ουκρανία: Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας και θα τους πετύχουμε

(Photo by Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP)

Η Ρωσία «θα επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μητέρες Ρώσων στρατιωτών και επίστρατων που πολεμούν στην Ουκρανία. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Κρεμλίνο και μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση. Ο Πούτιν επιτέθηκε σε «εχθρούς στον τομέα της πληροφόρησης» που, σύμφωνα με τον ίδιο, επιδιώκουν να «υποτιμήσουν, να απαξιώσουν» τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. «Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας και θα τους πετύχουμε», τόνισε.

Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συμμερίζεται τον πόνο όσων έχασαν αγαπημένα πρόσωπα στη σύγκρουση. Η προσεκτικά οργανωμένη συνάντηση στην κατοικία του Πούτιν έλαβε χώρα καθώς η οργή σιγοβράζει στη Ρωσία για ένα χαοτικό στρατιωτικό σχέδιο και τους θανάτους στρατιωτών στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον μία γυναίκα στη συνάντηση φορούσε μαύρη μαντίλα, προφανώς σηματοδοτώντας μια πρόσφατη απώλεια. «Θέλω να ξέρετε, εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας, συμμεριζόμαστε αυτόν τον πόνο», είπε ο Πούτιν στην ομάδα εν όψει της Γιορτής της Μητέρας, που γιορτάζεται στη Ρωσία την Κυριακή. «Κατανοούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου, ενός παιδιού», είπε ο Πούτιν.

Εξέφρασε συλλυπητήρια σε μία από τις γυναίκες λέγοντας ότι ο γιος της δεν πέθανε «μάταια» και επανέλαβε τη δέσμευσή του να εκπληρώσει τους στόχους της Μόσχας στην Ουκρανία. Ο Πούτιν είπε στις 17 γυναίκες ότι η Μόσχα πολεμλα το «νεοναζιστικό καθεστώς» στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικές με όσα διαβάζουν στο Διαδίκτυο. «Είναι σαφές ότι η ζωή είναι πιο περίπλοκη από ό,τι εμφανίζεται στις τηλεοπτικές μας οθόνες ή ακόμα και στο διαδίκτυο, τίποτα δεν μπορείς να εμπιστευτείς εκεί», είπε.

Πηγή: AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version