Βλ. Πούτιν: Βάση για ειρήνευση η πρόταση της Κίνας – Ηλεκτρονική πλατφόρμα για το φυσικό αέριο θα συζητήσει με τον Τ. Ερντογάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν απορρίπτει συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας και ότι η πρωτοβουλία των Αφρικανών ηγετών, καθώς και η πρόταση της Κίνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ειρήνευση.

Ταυτόχρονα ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της συνόδου Ρωσίας-Αφρικής που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μια εκεχειρία όταν ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται.

 H πρόταση για τη δημιουργία ενός «κόμβου φυσικού αερίου» στην Τουρκία παραμένει ακόμη στην ατζέντα, δήλωσε παράλληλα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, διευκρινίζοντας ότι επιθυμεί να δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα για πωλήσεις φυσικού αερίου και όχι χώρο αποθήκευσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη

Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αλλαγή στο μέτωπο προς το παρόν, ούτε κάποια εντατικοποίηση των μαχών. Είπε επίσης ότι μετά τις 4 Ιουνίου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει 415 άρματα και 1.300 θωρακισμένα οχήματα.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας είπε ότι χάρη σ’ αυτήν και στο γεγονός ότι οι τιμές αυξήθηκαν, οι ρωσικές εταιρείες θα αποκομίσουν μεγαλύτερο κέρδος το οποίο η Ρωσία θα μοιραστεί με τις φτωχότερες χώρες «χάρη στις δωρεάν παραδόσεις των σιτηρών μας». Η Ρωσία, πρόσθεσε, παραμένει ο κορυφαίος εξαγωγές σιτηρών στον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος