Βλ. Πούτιν: Θα αναπτύξουμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποκάλυψε ότι θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία σε λιγότερο από ένα μήνα, καθώς λέει στον Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι “όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο“.

Η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη γείτονά της αφού οι ειδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης είναι έτοιμες στις 7-8 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο Πούτιν. “Όλα πάνε βάσει σχεδίου” δήλωσε ο Πούτιν στον πρόεδρο της Λευκορωσίας όταν συζητήθηκε η προγραμματισμένη πυρηνική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο θερινό καταφύγιο του Ρώσου ηγέτη στη Μαύρη Θάλασσα στο Σότσι.

Η προετοιμασία των σχετικών εγκαταστάσεων τελειώνει στις 7-8 Ιουλίου και θα ξεκινήσουμε αμέσως δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη των κατάλληλων τύπων όπλων στο έδαφός σας“, είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το κείμενο των δηλώσεών του στο Κρεμλίνο. Ο Λουκασένκο, βασικός σύμμαχος του Πούτιν, είπε: “Σας ευχαριστώ, Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς“.

Περισσότερο από 15 μήνες μετά τον μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πούτιν λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία ως μέρος ενός επεκτεινόμενου πολέμου δι’ αντιπροσώπων που έχει ως στόχο να γονατίσει τη Ρωσία.

Ο Πούτιν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τον Μάρτιο ανακοινώνοντας ότι ήθελε να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, μια προφανή προειδοποίηση προς τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την υποστήριξή της στην Ουκρανία.

Κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία και θα τη βοηθήσουν να αμυνθεί για όσο διάστημα χρειαστεί από αυτό που το Κίεβο εκτοξεύει ως μια αυτοκρατορικού τύπου αρπαγή γης από τη Ρωσία, η οποία απειλεί την επιβίωση του ουκρανικού κράτους.

Ο Πούτιν, 70 ετών, θέτει τον πόλεμο ως μάχη για την επιβίωση της ίδιας της Ρωσίας απέναντι σε αυτό που λέει ότι είναι ένα συνεχώς διευρυνόμενο ΝΑΤΟ. Έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι η Μόσχα δεν θα υποχωρήσει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει ότι η Ουκρανία δεν θα ησυχάσει μέχρι να εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από τη χώρα του, την οποία θέλει να εντάξει στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος