Βίντεο μήνυμα του Ποντίφικα Φραγκίσκου: Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη αγάπης

Σήμερα το πρωί ο Ποντίφικας Φραγκίσκος έστειλε τηλεοπτικό μήνυμα υπέρ των εμβολίων στα πλαίσια της Αμερικανικής πρωτοβουλίας «It’s up to you» κατά της παραπληροφόρησης και με σκοπό να πείσει τους αναποφάσιστους σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το μήνυμα του Ποντίφικα, λιτό και ξεκάθαρο: «Ο εμβολιασμός, με τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, είναι μια πράξη αγάπης. Και το να βοηθάς τους περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν είναι μια πράξη αγάπης. Αγάπη για τον εαυτό σου, αγάπη για την οικογένεια και τους φίλους, αγάπη για όλους τους λαούς». Ένα μήνυμα υποστήριξης της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά του Covid-19 στην οποία έλαβαν μέρος, τους τελευταίους μήνες, και πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, από τον Τζίμι Κάρτερ μέχρι και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Με συνέπεια αντιμετωπίζεται η παρέμβαση του Ποντίφικα στην εμβολιαστική εκστρατεία, εφόσον δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος την υποστηρίζει ανοικτά, τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη τα εμβόλια να είναι διαθέσιμα για όλους. 

Στο βίντεο μήνυμά του, ο Ποντίφικας τονίζει: «Χάρη στον Θεό και στο έργο πολλών, σήμερα έχουμε εμβόλια για να μας προστατεύσουν από τον Covid-19. Αυτά δίνουν την ελπίδα να δοθεί ένα τέλος στην πανδημία, αλλά μόνο αν είναι διαθέσιμα σε όλους και αν συνεργαστούμε μεταξύ μας».

Σημαντικό και το σημείο όπου μιλά για την αγάπη, την οποία ορίζει «επίσης κοινωνική και πολιτική». Η κοινωνική και πολιτική αγάπη, τονίζει ο Ποντίφικας «είναι καθολική, πάντα ξεχειλίζει από μικρές χειρονομίες προσωπικής φιλανθρωπίας ικανές να μεταμορφώσουν και να βελτιώσουν τις κοινωνίες».

Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος κλείνει το μήνυμα λέγοντας: «Ζητώ από τον Θεό ο καθένας να συνεισφέρει με τον μικρό του κόκκο άμμου, τη μικρή του χειρονομία αγάπης. Όσο μικρή κι αν είναι, η αγάπη είναι πάντα μεγάλη. Συνεισφέρετε με αυτές τις μικρές χειρονομίες για ένα καλύτερο μέλλον». 

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ποντίφικας Φραγκίσκος εμβολιάστηκε στις αρχές του έτους. Σημειωτέον, το Κρατίδιο του Βατικανού έχει εμβολιάσει όλους τους υπαλλήλους του με τις οικογένειές τους, αλλά και εκατοντάδες άστεγους και πρόσφυγες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος