Βίντεο: Με ένα φλεγόμενο αχυρένιο ηφαίστειο αποχαιρετούν τον χειμώνα οι Ρώσοι

Οι Ρώσοι γιόρτασαν το λαϊκό φεστιβάλ Μάσλενιτσα βάζοντας φωτιά σε μια γιγαντιαία ξύλινη κατασκευή το Σάββατο (16 Μαρτίου) σε ένα υπαίθριο πάρκο τέχνης στην κεντρική Ρωσία.

Το πάρκο τέχνης Nikola Lenivests στην Καλούγκα φημίζεται για την καύση τεράστιων ξύλινων κατασκευών για να γιορτάσει την έναρξη της άνοιξης, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο διαφορετικό θέμα γιορτής.

Φέτος, η κατασκευή ήταν αφιερωμένη στις δυνάμεις της φύσης, δήλωσε στο Reuters ο δημιουργός της κατασκευής με το όνομα «Μαύρο Βουνό», Konstantin Fominov.
«Πριν από αυτό χτίζαμε πάντα κάποιους πύργους, κάποιες γέφυρες, κάποια κάστρα. Αλλά ποτέ δεν χτίσαμε ένα αντικείμενο που να συνδέεται με τη φύση. Ήθελα λοιπόν να δείξω την έκρηξη του ηφαιστείου, όπως συμβαίνει στην πραγματική ζωή.»

«Κατασκευάζουμε ένα γιγαντιαίο αντικείμενο τέχνης, το καίμε και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε ένα γλυπτό φωτιάς. Ζωγραφίζουμε με τη φωτιά.» δήλωσε ο διευθυντής του πάρκου Ivan Polisskiy.

Η Μάσλενιτσα είναι μια ορθόδοξη χριστιανική παράδοση που πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα πριν από την ορθόδοξη Σαρακοστή. Γνωστή και ως εβδομάδα τηγανίτας ή εβδομάδα βουτύρου, η Μάσλενιτσα γιορτάζεται στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία και παραδοσιακά σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος