Βερολίνο: Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γερμανίας – Τουρκίας – Ψηλά στην ατζέντα η Ανατ. Μεσόγειος

Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, στο Βερολίνο συναντάται με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας.

Η Αννεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ υποδέχεται το μεσημέρι τον τούρκο ομόλογό της, Ακάρ, το πρόγραμμα της επίσκεψης εργασίας δεν προβλέπει εμφάνισή τους στους δημοσιογράφους.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν ένα ευρύ πλέγμα θεμάτων από την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο μετά την ένταση εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων το προηγούμενο εξάμηνο, μέχρι τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Ενόψει της σημερινής συνάντησης η ΑΚΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις Αθήνας και Λευκωσίας.

Η Γερμανίδα υπουργός χαιρέτισε την επανέναρξη των διερευνητικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Ελπίζω όλες οι πλευράς να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για διάλογο προς επίλυση των επίμαχων ζητημάτων στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε η AKK.

Ταυτόχρονα η Γερμανίδα υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός και αξιόλογος εταίρος στο ΝΑΤΟ. «Στη συνάντηση θέλουμε να ανταλλάξουμε τις θέσεις μας σε κοινά θέματα», είπε σχετικά η Αννεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Αγκάθι στις γερμανο-τουρκικές σχέσεις είναι η παραβίαση από την Τουρκία του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, μετά το επεισόδιο με τον έλεγχο Γερμανών στρατιωτών σε τουρκικό φορτηγό για μεταφορά όπλων στη Λιβύη, που δεν ολοκληρώθηκε με παρέμβαση της Άγκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος