Βερολίνο: Γεφύρωση των διαφορών τους στον πόλεμο της Ουκρανίας επιχειρούν σήμερα Σολτς, Μακρόν και Τουσκ

Γεφύρωση των διαφορών τους στον πόλεμο της Ουκρανίας επιχειρούν σήμερα στο Βερολίνο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Στο Βερολίνο μεταβαίνει και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ για μία συνάντηση κορυφής της ομάδας της Βαϊμάρης Γαλλίας-Γερμανίας-Πολωνίας.

Σολτς και Μακρόν έχουν μία πρώτη, κατ΄ ιδίαν συνάντηση στην Καγκελαρία, το απόγευμα θα προστεθεί και ο Πολωνός πρωθυπουργός Τουσκ για να συμπληρωθεί το τρίγωνο της Βαϊμάρης, που συγκαλείται σε επίπεδο κορυφής για πρώτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι.

Κεντρικό θέμα στη διμερή συνάντηση Σολτς-Μακρόν αλλά και στην τριμερή είναι η στήριξη της Ουκρανίας και η στήριξη στον πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν αναμένονται αποφάσεις και συγκεκριμένα αποτελέσματα, ωστόσο σημαντικά είναι τα μηνύματα που θα δοθούν με δεδομένες τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Σολτς και Μακρόν στη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας.

Βασικό ζητούμενο στις συναντήσεις του Βερολίνου είναι να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής για τις κόκκινες γραμμές στην στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.

Ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος πιέζει αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, ο Γερμανός καγκελάριος απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό, αλλά και την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, θέση που ενισχύθηκε χθες και με απόφαση της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Ο καγκελάριος αρνείται την προμήθεια των πυραύλων επικαλούμενος τον κίνδυνο να καταστεί η Γερμανία μέρος του πολέμου προμηθεύοντας πυραύλους με βεληνεκές 500 μέτρων που μπορούν να πλήξουν και τη Μόσχα.

Βερολίνο, Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος