Βενετία: Πρασίνισαν τα νερά του Μεγάλου Καναλιού – Τι ερευνούν οι αρχές (photos)

Μπροστά σε ένα αναπάντεχο θέμα βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 28/5 οι κάτοικοι της Βενετίας αντικρίζοντας τμήμα της κεντρικής υδάτινης οδού της πόλης να έχει αποκτήσει φθορίζον πράσινο χρώμα.

Οι τοπικές αρχές συνέλεξαν δείγματα νερού και ξεκίνησαν επείγουσα έρευνα.

Οι εικασίες είναι πολλές σχετικά με το τι μπορεί να προκάλεσε την αλλαγή χρώματος του νερού γύρω από τη διάσημη γέφυρα Ριάλτο.

Οι θεωρίες ξεκινούν από την απελευθέρωση κάποιας χρωστικής ουσίας έως την περίπτωση να πρόκειται για διαμαρτυρία περιβαλλοντικών ακτιβιστών.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η τοπική αστυνομία εξετάζει τις κάμερες κλειστού κυκλώματος για να διαπιστώσει αν σχετίζεται με το γεγονός της έναρξης της ρεγκάτα Volgalonga που λάμβανε χώρα το Σαββατοκύριακο.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι εικόνες που έρχονται από τη Βενετία θυμίζουν την καλλιτεχνική δράση του Αργεντινού καλλιτέχνη Nicolás García Uriburu το 1968, ο οποίος έβαψε πράσινα κατά μήκος τριών χιλιομέτρων τα νερά του Μεγάλου Καναλιού, την παραμονή της Μπιενάλε, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για οικολογικά ζητήματα. Κάτι που επανέλαβε τα επόμενα χρόνια στον Σηκουάνα και σε εμβληματικά συντριβάνια στο Παρίσι, στα λιμάνια της Νίκαιας και της Αμβέρσας, αλλά και στο East River μέσα Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία οικολόγοι έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από παρόμοιους ακτιβισμούς. Πριν από μια εβδομάδα τα μέλη της Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά) έβαψαν μαύρα ρίχνοντας κάρβουνο τα νερά της Φοντάνα ντι Τρέβι και της Πιάτσα Ναβόνα στη Ρώμη διαμαρτυρόμενοι για τα ορυκτά καύσιμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος