Βέλη Πούτιν κατά ΕΕ για το Sputnik-V – Η ατζέντα της συνάντησης με Μπάιντεν

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Σε μια μαραθώνια σε διάρκεια ομιλία του στο Οικονομικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στα σημαντικότερα θέματα της ρωσικής αλλά και της διεθνούς επικαιρόητας. Ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε μέρος της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει με τον Τζο Μπάιντεν.

Πράγματι από τη γενέτειρα του την Αγία Πετρούπολη ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε σχεδόν σε όλα τα καυτά τα ζητήματα. Για τον κορονοϊό και την καθυστέρηση έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V από την ΕΕ υποστήριξε πως αυτή αποτελεί μια μάχη για το χρήμα, μπροστά στο οποία η Ευρώπη αψηφά την υγεία των πολιτών.

Για μια άλλη μάχη, αυτή για την ολοκλήρωση του κολοσσιαίου αγωγού North Stream ή μη εξαιτίας των πιέσεων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως τους δυο προσεχείς μήνες θα αρχίσει να λειτουργεί.

Αναφορικά με το θρίλερ της πτήσης της Ryanair, αφού επανέλαβε πως δεν ήταν μοναδικό στα χρονικά περιστατικό κρατικής προσγείωσης, καθώς το ίδιο είχε συμβεί το 2013 στη Βιέννη, με το αεροπλάνο που μετέφερε τον Έβο Μοράλες, αρρνήθηκε τις καταγγελίες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις οποίες πως η Ρωσία είχε ανάμιξη.

Λίγες μέρες πριν την συνάντηση που θα έχει στη Γενεύη με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε πως τα βασικά θέματα της συνάντησης που θα έχουν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη θα είναι,
η στρατηγική σταθερότητα, η διευθέτηση των διεθνών συγκρούσεων στα πιο καυτά σημεία. ο αφοπλισμός, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πανδημίας.

Αναφορικά με τις διαφορές των δυο υπερδυνάμεων, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως η Ρωσία δεν έχει διαφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αντίθετα η αμερικανική πλευρά δεν κρύβει την επιθυμία της να περιορίσει την ανάπτυξη της Ρωσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος