Βέλγιο: Τρακτέρ έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο της Λιέγης

Σύνοψη
  • Στόχος της ομοσπονδίας νέων αγροτών είναι να εμποδίσει την έξοδο των φορτηγών από το αεροδρόμιο
  • Σκοπός είναι η παρεμπόδιση προϊόντων που φτάνουν στο Βέλγιο και τα οποία θα μπορούσαν να παρασκευαστούν και να παραχθούν στη χώρα με τους αγρότες να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό

Περίπου 100 τρακτέρ έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο της Λιέγης από το απόγευμα της Τρίτης. Στόχος της ομοσπονδίας νέων αγροτών είναι να εμποδίσει την έξοδο των φορτηγών από το αεροδρόμιο.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όπως επισημαίνουν, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, σκοπός είναι η παρεμπόδιση προϊόντων που φτάνουν στο Βέλγιο και τα οποία θα μπορούσαν να παρασκευαστούν και να παραχθούν στη χώρα με τους αγρότες να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Δεν θέλουμε εισαγόμενα προϊόντα που δεν σέβονται τα ίδια κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα με τα δικά μας. Πολλά προϊόντα έρχονται με αρκετά δραστικά συστατικά που είναι απαγορευμένα στην Ευρώπη» επισημαίνει ο Γκάρι Βανβικερόγιε, αγρότης όπως αναφέρει το δίκτυο rtl.

Tαυτόχρονα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του rtl  επικαλούμενο διαδηλωτές το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν επελέγη τυχαία, αλλά επειδή είναι το μεγαλύτερο για εισαγωγές και εξαγωγές εκτός από τις οδικές μεταφορές. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος