Βέλγιο – Κορονοϊός : Μείωση των κρουσμάτων αλλά αύξηση των θανάτων.

Μειώνονται τα κρούσματα και ο αριθμός των νέων νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό στο Βέλγιο, ενώ αύξηση σημειώνεται στους θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano.

Στο διάστημα από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου, διαγνώσθηκαν κατά μέσο όρο 1.914 νέα κρούσματα ημερησίως, μειωμένα κατά 7% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά την ίδια περίοδο, ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων από τον κορονοϊό ανήλθε σε 7,6 (αύξηση 26%), με τον απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 25.568 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας στο Βέλγιο.

Μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου και 27 Σεπτεμβρίου, κατά μέσο όρο καταγράφονταν 50,6 νοσηλείες ασθενών κορωνοϊού ημερησίως, αριθμός μειωμένος κατά 15% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά, επί του παρόντος 703 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται λόγω του Covid-19, εκ των οποίων 210 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα Le Soir, αναφέρει ότι το 86,3% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για τον κορονοϊό και το 84,9% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η επέκταση της εφαρμογής του λεγόμενου Covid Safe Ticket (πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης) θα καθυστερήσει στην Περιφέρεια των Βρυξελλών, ξεκινώντας στις 15 Οκτωβρίου, αντί για την 1η Οκτωβρίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Γιώργος Συριόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος