Βέλγιο: Φώκια βρέθηκε με πλαστικό λουρί τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της

Μια νεαρή φώκια βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην παραλία Koksijde του Βελγίου, με ένα πλαστικό λουρί σφιχτά τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της, ένα περιστατικό που δείχνει με δραματικό τρόπο πώς το πλαστικό γίνεται μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τα θαλάσσια πλάσματα.

Η φώκια, εξασθενημένη και τραυματισμένη, διασώθηκε από την Ομάδα North Seals και τους πυροσβέστες αφού ένας περαστικός τους ειδοποίησε εγκαίρως. Οι ομάδες παρενέβησαν άμεσα και κατάφεραν να την απελευθερώσουν από το πλαστικό λουρί που έσφιγγε το λαιμό της σε σημείο που απειλούσε τη ζωή της.

«Η φώκια ήταν πολύ αδύναμη, δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε στη θάλασσα σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε μέλος της ομάδας διάσωσης.

Μετά την επέμβαση, η φώκια μεταφέρθηκε στο Sea Life Blankenberge, όπου λαμβάνει θεραπεία και αναμένεται να αναρρώσει πριν επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

Πηγή: abcnews.al
Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος