Βέλγιο: Είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία συλλέγει ο δήμος των Βρυξελλών

Ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνει ο Δήμος Βρυξελλών με στόχο την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων στην Τουρκία και τη Συρία

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Ο δήμος των Βρυξελλών ξεκίνησε εκστρατεία για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία. Ο δήμαρχος της πόλης, Φιλίπ Κλος ανακοίνωσε στο τουίτερ ότι άνοιξε το Palais 11 στο στάδιο Heysel για τη συλλογή προμηθειών για τις πληγείσες περιοχές.


Κουβέρτες, πάνες, παιδικές τροφές, χειμερινές μπότες, φακοί, είδη υγιεινής, υπνόσακοι, ζεστά πουλόβερ και κάλτσες ή σκηνές είναι μερικά από τα βασικά είδη που χρειάζονται επειγόντως.

“Το φαγητό δεν είναι απαραίτητο. Αφορά κυρίως πράγματα που βοηθούν τους ανθρώπους που δεν έχουν πια στέγη. Είναι επίσης χειμώνας εκεί, επομένως οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές”, δήλωσε ο Σεβκέτ Τεμίζ, συντονιστής της εκστρατείας συλλογής. Το Palais 11 θα είναι ανοιχτό για την εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων από σήμερα (Τρίτη 7 Φεβρουαρίου) έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00.

Τα αγαθά θα μεταφερθούν στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας με φορτηγά.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου δεν έχει ακόμη πληροφορίες σχετικά με το εάν κάποιοι Βέλγοι υπήκοοι τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους στους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία. Όπως αναφέρουν οι Brussels Times περίπου 200 Βέλγοι είναι εγγεγραμμένοι στο υπουργείο εξωτερικών στην πληγείσα περιοχή.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν έρθει σε επαφή και έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν τραυματιστεί. Όλοι οι Βέλγοι της περιοχής που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί καλούνται να το αναφέρουν οι ίδιοι στις αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος