Βέλγιο: Αποχώρησαν από το δικαστήριο πέντε κατηγορούμενοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2016

Array

Πέντε από τους κατηγορούμενους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο σταθμό του μετρό Μαλμπέκ τον Μάρτιο του 2016, αποχώρησαν από την αίθουσα στην οποία διεξάγεται η δίκη, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες μεταφοράς τους.

Εκτός από τον Γάλλο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Βελγομαροκινός Μοχάμετ Αμπρινί, ο Σουηδός Οσάμα Κράγιεμ και ο Τυνήσιος Σοφιάν Αγιάρι, όλοι ήδη καταδικασμένοι στη Γαλλία για τη συμμετοχή τους στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, έφυγαν από την αίθουσα αναφέρει το rtl.

Τρίτη ημέρα διεξαγωγής της δίκης, στην αρχή της ακρόασης, ο Ελ Χαντάντ Ασούφι ζήτησε να μιλήσει και είπε ότι ένιωθε «ταπεινωμένος» σημειώνει το rtbf.

«Το μόνο που θέλουμε είναι να μιλήσουμε, το μόνο που θέλουμε είναι να αμυνθούμε», ανέφερε, ο Αλί Ελ Χαντάντ Ασούφι, ενώ οι κατηγορούμενοι που βρίσκονταν δίπλα του σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς λέξη, σύμφωνα με το rtl.

Ο Ασούφι συμπλήρωσε ότι «όλα γίνονται για να μας κρατήσουν ήσυχους. Όλα γίνονται για να μας σπάσουν ψυχολογικά»και ανέφερε ότι «αν κανείς δεν μιλήσει, δεν μπορεί να υπάρξει δίκη», καταγγέλλοντας τη διεξαγωγή μιας «πολιτικής δίκης».
Ο Αλί Ελ Χαντάντ Ασούφι κατηγορείται για υλικοτεχνική υποστήριξη στους δράστες των επιθέσεων.

Βρυξέλλες – Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος