Βέλγιο: Ανεστάλη η λειτουργία του αεροδρομίου του Σαρλερουά έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα

Ανεστάλη σήμερα η λειτουργία του αεροδρομίου του Σαρλερουά στο Βέλγιο λόγω προειδοποίησης για βόμβα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Λίγο πριν από τις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) υπήρξε προειδοποίηση για βόμβα σε ένα αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

«Περίμετρος ασφαλείας δημιουργήθηκε γύρω από το αεροπλάνο, πράγμα που κατέστησε αναγκαίο το κλείσιμο του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης και ως εκ τούτου τη διακοπή της λειτουργίας του αεροδρομίου. Οι αρμόδιες αρχές έχουν αναλάβει» την υπόθεση, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις βελγικές εφημερίδες, το εν λόγω αεροπλάνο προερχόταν από το Πόρτο της Πορτογαλίας και έχει 166 επιβάτες. Δεν υπήρξε αντίδραση από τη βελγική αστυνομία.

Το αεροδρόμιο του Σαρλερουά, νότια των Βρυξελλών, αποτελεί σημαντικό ευρωπαϊκό κόμβο για την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος