Βέλγιο: Αξιολογεί παλιούς πυρηνικούς σταθμούς εν μέσω ανησυχιών για τον ενεργειακό εφοδιασμό

Η βελγική κυβέρνηση διέταξε την Δευτέρα (6/3) την αξιολόγηση των αντιδραστήρων στους παλαιότερους πυρηνικούς σταθμούς, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Belga". 

Η βελγική κυβέρνηση διέταξε την Δευτέρα (6/3) την αξιολόγηση των αντιδραστήρων στους παλαιότερους πυρηνικούς σταθμούς, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Belga”. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο  ο χειριστής του δικτύου Elia και ο χειριστής πυρηνικών σταθμών του Βελγίου Engie θα αξιολογήσουν εάν οι δύο αντιδραστήρες, που έχει προγραμματιστεί να κλείσουν προσωρινά για εργασίες συντήρησης, μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς διακοπή μέχρι το 2035».  

«Η κυβέρνηση αρχικά ζήτησε να γίνει αξιολόγηση των άλλων τριών πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, εάν μπορούν να λειτουργήσουν για δύο επιπλέον χρόνια έως το 2027», ανέφερε το πρακτορείο «Belga». 

Επίσης, έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την παράταση της λειτουργίας των τριών παλαιότερων αντιδραστήρων της χώρας, οι οποίοι τέθηκαν σε λειτουργία το 1975. 

Το Βέλγιο διαθέτει δύο πυρηνικούς σταθμούς με αρχικό σύνολο επτά αντιδραστήρες, ενώ δύο αντιδραστήρες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τους τελευταίους μήνες. 

Πηγή: ATSH-DPA 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος