Βατικανό: Το Ρωσικό ΥπΕξ χαιρετίζει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης στο Ουκρανικό – Ακυρώνεται Θεία Λειτουργία λόγω γοναλγίας του Πάπα Φραγκίσκου

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Πριν από λίγη ώρα η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη το Ria Novosti, μετέδωσε πως ο Αλεξέι Παραμόνοφ, Διευθυντής του Πρώτου Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε πως η Ρωσία χαιρετίζει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αγίας Έδρας για τη σύρραξη στην Ουκρανία.

Η Αγία Έδρα καταβάλλει μεγάλη διπλωματική προσπάθεια από την αρχή του πολέμου ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, και η σημερινή είδηση φαίνεται να ανοίγει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Παραμόνοφ δήλωσε πως “η ηγεσία του Βατικανού έχει επανειλημμένα δηλώσει την ετοιμότητά της να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη ειρήνης και τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνονται στην πράξη”.

Ο Παραμόνοφ τόνισε πως τα δύο μέρη διατηρούν “έναν ανοιχτό και εμπιστευτικό διάλογο για μια σειρά θεμάτων, κυρίως σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία”, προσθέτοντας επίσης πως οι πρωτοβουλίες της Αγίας Έδρας θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικές, αλλά το Κίεβο έχει εγκαταλείψει συμφωνίες που έχουν παρθεί στο παρελθόν.

Σημειωτέον, πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας ενημέρωσε με δελτίο τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους πως “λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται στον Πάπα από τη γοναλγία και των ιδιαίτερων λειτουργικών αναγκών του εορτασμού, η Θεία Λειτουργία και η λιτανεία με την Ευχαριστιακή Ευλογία δεν θα τελεστεί στην εορτή του Corpus Christi”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος