Βατικανό: Ο Πάπας χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων (photos)

Μόλις μία ημέρα αφότου έλαβε εξιτήριο μετά από βρογχίτιδα, ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε σε μια νέα λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, με σχεδόν 30.000 πιστούς να γεμίζουν την πλατεία του Αγίου Πέτρου για άλλη μια χρονιά.

Ο Francisco, 86 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο Gemelli για τρεις ημέρες και τώρα ξεκινά μια εβδομάδα, Μεγάλη Εβδομάδα, ιδιαίτερα γεμάτη δεσμεύσεις και η οποία θα ολοκληρωθεί με τη λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα, στην ίδια πλατεία του San Pedro, την 9η Απριλίου.

Η τελευταία εμφάνιση του Πάπα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ήταν για το κοινό της Τετάρτης. Την ίδια μέρα μεταφέρθηκε στην Πολυκλινική της Ρώμης μετά από αδιαθεσία.

Πριν από τη λειτουργία, ο Φραγκίσκος μεταφέρθηκε με το “παπάμομπιλ” στο κέντρο της πλατείας, στους πρόποδες του οβελίσκου, για να ευλογήσει τα κλαδιά ελιάς και φοίνικα που είχαν κουβαλήσει σε πομπή οι πιστοί, οι μοναχές και τα μέλη της Curia, θυμίζοντας την είσοδο του Θριάμβου του Ιησού από τη Ναζαρέτ στην Ιερουσαλήμ.

Βατικανό: Ο Πάπας χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων (photos)
(AP Photo/Andrew Medichini)

Ήδη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας — που τελούσε ο Αργεντινός καρδινάλιος Leonardo Sandri — ο Francisco πήρε τη θέση του σε μια καρέκλα πριν από τον επιβλητικό οβελίσκο, ενώ μια πομπή καρδιναλίων ντυμένων με έντονα κόκκινα άμφια και άλλοι πιστοί διέσχισαν την πλατεία. Η φωνή του ήταν δυνατή στην έναρξη της τελετής, αν και εξασθενούσε καθώς προχωρούσε η τελετή.

Βατικανό: Ο Πάπας χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων (photos)

AP Photo/Gregorio Borgia

Σε όλη την ομιλία του, ο Πάπας υπερασπιζόταν τους «εγκαταλελειμμένους» του κόσμου: «Κανείς δεν μπορεί να περιθωριοποιηθεί», είπε ενώπιον των χιλιάδων πιστών που συγκεντρώθηκαν. «Ο εγκαταλελειμμένος Ιησούς μας ζητά να έχουμε μάτια και καρδιά για τους εγκαταλειμμένους».

Υπό αυτή την έννοια, ο Ποντίφικας υπενθύμισε επίσης ότι «το ρήμα «εγκαταλείπω» στη Βίβλο είναι ισχυρό» και «εμφανίζεται σε στιγμές ακραίου πόνου», γι’ αυτό η μνήμη του Χριστού πρέπει να παρακινήσει τους οπαδούς του να «τον αναζητήσουν και να τον αγαπήσουν οι εγκαταλειμμένοι» της εποχής μας.

Πηγή: Euronews – EFE 

Μετάφραση Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος