Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με Β. Όρμπαν: Έκκληση του Ποντίφικα για εκεχειρία στην Ουκρανία για το Ορθόδοξο Πάσχα (video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το πρωί ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συναντήθηκε σε ιδιωτική ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται να αναφέρθηκε στο έργο της Ουγγαρίας “για την προστασία των προσφύγων που φτάνουν από την Ουκρανία”, όπως μεταδίδει το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, με αναφορά στο Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας.

Ο Ποντίφικας χαιρέτησε τον Όρμπαν στα Αγγλικά, λέγοντας “ο Θεός να σας έχει καλά, να ευλογεί την οικογένειά σας και την Ουγγαρία”, ενώ ο Ούγγρος Πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί την χώρα του.

Στη συνέχεια, το απόγευμα ο Βίκτορ Όρμπαν συναντήθηκε με τον αρχηγό του κόμματος Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, για περίπου μια ώρα. Στο επίκεντρο της συνέντευξης, η διεθνής κατάσταση και οι σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Ουγγαρίας με ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομία και τις επενδύσεις.

Η συνάντηση ήταν επίσης μια ευκαιρία για τον Σαλβίνι να συγχαρεί προσωπικά τον Όρμπαν για την πρόσφατη νίκη του στις εκλογές και να επαναλάβει τα βαθιά αισθήματα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ρώμης και Βουδαπέστης.  

Σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας δημοσίευσε σημείωμα σχετικά με την έκκληση του Ποντίφικα για εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Ορθόδοξου Πάσχα: 

Την περασμένη Κυριακή των Βαΐων ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει την εκεχειρία του Πάσχα, για να επιτευχθεί Ειρήνη. Η Αγία Έδρα και ο Άγιος Πατέρας προσχωρούν στην έκκληση που απηύθυνε ο κ. Antonio Guterres, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, σε συμφωνία με τον Μακαριώτατο Sviatoslav Shevchuk, Επικεφαλής της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας, στις 19 Απριλίου, για ανακωχή επί τη ευκαιρία του Πασχαλινού εορτασμού σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, στις 24 Απριλίου. 

Έχοντας επίγνωση ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον Θεό, επικαλούνται τον Κύριο για να εκκενωθεί ο πληθυσμός που έχει παγιδευτεί στις εμπόλεμες ζώνες και να αποκατασταθεί γρήγορα η Ειρήνη και ζητούν από αυτούς που έχουν την ευθύνη των Εθνών να ακούσουν την κραυγή για Ειρήνη των Λαών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος