Βατικανό: Με κάθειρξη πεντέμισι ετών για υπεξαίρεση τελεσιδίκησε υπόθεση πρώην συμβούλου του Πάπα και άλλων δέκα κατηγορουμένων

Το δικαστήριο του Βατικανού καταδίκασε το Σάββατο τον πρώην σύμβουλο του Πάπα Φραγκίσκου, καρδινάλιο Άντζελο Μπέκιου, σε πεντέμισι χρόνια φυλάκιση για οικονομικά εγκλήματα, ιδίως υπεξαίρεση, σύμφωνα με το BBC και το Reuters.

  Ο καρδινάλιος Becciu, 75 ετών, είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος της Καθολικής Εκκλησίας που δικάστηκε ποτέ ενώπιον ποινικού δικαστηρίου του Βατικανού και αντιμετωπίζει τέτοιες κατηγορίες. Κάποτε θεωρούνταν καλός υποψήφιος για την Αγία ΄Εδρα .

Η δίκη επικεντρώθηκε σε μια συμφωνία ακινήτων στο Λονδίνο που είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες για την Καθολική Εκκλησία. Ο δικηγόρος του Becciu, Fabio Viglione, είπε ότι θα ασκήσει έφεση, επαναλαμβάνοντας την αθωότητα του πελάτη του.

Δέκα άλλοι  βρέθηκαν αντιμέτωποι με σειρά κατηγοριών  στην υπόθεση αυτή, όπως απάτη, κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όλοι τους αρνήθηκαν ότι είχαν κάνει κάτι παράνομο.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Giuseppe Pignatone, χρειάστηκε 25 λεπτά για να διαβάσει όλες τις αποφάσεις και τις ποινές. O Becciu, όπως και οι άλλοι εννέα κατηγορούμενοι, καταδικάστηκαν για ορισμένες κατηγορίες και κρίθηκαν αθώοι για άλλες. Όλοι αρνήθηκαν  κατηγορηματικά τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της υπεξαίρεσης και της κατάχρησης εξουσίας.

Η δίκη διήρκεσε δυόμισι χρόνια και έγινε σε 86 συνεδριάσεις.

Πηγή: Digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος